Technisch commercieel medewerker binnendienst/ spare parts & services (Dordrecht, Netherlands)

You are here

 

Technisch commercieel medewerker binnendienst/spare parts & services

 

 

Functieomschrijving

Als technische commercieel medewerker binnendienst/ spare parts medewerker ben je een goede mix tussen techniek en sales. De spare parts zijn jouw verantwoordelijkheid en dit hele proces/traject volg jij van A tot Z. Ter indicatie; de spare parts hebben ongeveer een omzet van €1 miljoen. Het begint bij de vraag van een klant die op zoek is naar een product (filter, klep, sensor etc) en hier ga jij achteraan. Is het op voorraad of moet de inkoper het inkopen? Jij pakt dit op. Zodra het besteld is rijst natuurlijk de vraag wanneer het binnen is en koppel jij dit terug naar de klant. Je regelt zelf het transport en zorgt dat je collega de factuur verstuurt. Als de producten zijn aangekomen op locatie informeer je ook nog even bij de klant of alles naar wens is J

 

Naast de spare parts (en de offertes en opvolging van deze producten) ben je ook verantwoordelijk voor offertes en opvolging ter ondersteuning van sales. Je maakt deel uit van het sales team dat bestaat uit 5 mensen. Je hebt veel verschillende contacten; zowel met collega's, productie als uiteraard de klanten en prospects. Mocht je het leuk vinden, kun je je hiernaast ook nog ontfermen over het algemeen transport. Momenteel ligt dit niet bij een vast persoon en deze wens is er wel.

 

 

 

Werkzaamheden

 • Onderhouden van contacten met (binnen– en buitenlandse) klanten en collega’s
 • Maken van offertes voor spare parts / services
 • Ondersteuning van Sales Managers (maken van offertes / tekeningen)
 • Proactief opvolgen van de offertes en nabellen van de klanten
 • Verantwoordelijk voor het hele traject van A tot Z met betrekking tot de spare parts
 • Transport voor de spare parts en eventueel algemeen transport

 

Functie-eisen

 • MBO werk- en denkniveau, met een duidelijke link naar techniek ofwel verkregen door een technische opleiding of door werkervaring in een technische omgeving.

 • Ongeveer 2-3 jaar werkervaring als technisch commercieel medewerker, spare parts of vergelijkbare rol

 • Eigenschappen om deze rol succesvol in te vullen zijn: goede communicatieve vaardigheden; sterke drive, daadkrachtig, proactief, nauwkeurig en snel verbanden kunnen zien, flexibel, open staan voor diverse taken en goed overzicht kunnen houden. Je bent een volwaardig gesprekspartner op meerdere niveaus en bent makkelijk in de omgang.

 • Kennis van ERP systemen is een sterke pré (voorkeur AFAS Profit)

 • Ervaring met AutoCad is een sterke pré

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

 

 

Wij bieden

A great place to work! Een internationaal en professioneel bedrijf met toegewijde, enthousiaste, hardwerkende collega’s. Naast een marktconform salaris zijn er goede secundaire voorzieningen zoals een pensioenregeling en bonusregeling. Ook zijn er groeikansen als jij laat zien wat je waard bent. Wij investeren graag in talent!

 

Contact

Wil jij werken bij een innovatief en sterk groeiende organisatie, gericht op state of the art technology? Bij Safeway staat het gezamenlijke resultaat boven het individuele belang. Er is aandacht voor de mens achter de werknemer en er wordt op een ontspannen manier met elkaar samengewerkt. Een organisatie met perspectief dus!

Voor meer informatie over de functie en ons bedrijf kun je contact opnemen met Wouter Smit, telefoonnummer 078 - 6221304. Je sollicitatie kun je per mail richten aan cz@vanaalstgroup.com

Voor meer informatie over Safeway of Van Aalst Group verwijzen we graag naar http://www.vanaalstgroup.com/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Location

Dordrecht
Netherlands
NL